Er zijn verschillende mogelijkheden om bitcoins te kopen met IDEAL.
Ik leg de twee makkelijkste manieren om Bitcoins te kopen met IDEAL stap voor stap (op de Bitcoin dummies manier) uit.

Allereerst heb je een wallet (portemonnee) nodig. Zonder een wallet heb je niks om de bitcoins (het crypto geld of eigenlijk is het een code dat waarde heeft) naar toe te sturen en het in te “stoppen”.

Er zijn verschillende soorten wallets maar om te beginnen is een online wallet het makkelijkst. Als je grotere bedragen in Bitcoin wilt gaan investeren raden we je aan om een offline wallet aan te schaffen maar daarover later meer.

Bitcoins kopen via Bitvavo

U kunt eenvoudig en snel Bitcoins kopen. Dit gaat snel en is zeer gemakkelijk.

  • Maak account bij Bitvavo.
  • Klik op “Euro’s storten”.
  • Vul het bedrag in dat u wenst toe te voegen aan uw Bitvavo account en kies voor “iDEAL”.
  • Vervolgens dient u uw bank te kiezen en op “betalen” te klikken.

Let op: bij betalingen door middel van iDEAL is een maximum van €10.000 per transactie van toepassing. Echter, u kunt wel meerdere betalingen achter elkaar verrichten.

Wat zijn de handelskosten bij het kopen en verkopen van digitale valuta?

Voor het uitvoeren van transacties op het platform van Bitvavo worden handelskosten in rekening gebracht. De hoogte van de handelskosten is gebaseerd op:

  1. Het type order dat u uitvoert.
  2. De staffel waarin u zich bevindt.

Hieronder vindt u het gehele overzicht.

Type order

In de fee structuur van Bitvavo wordt onderscheid gemaakt tussen:

Taker fees; welke van toepassing zijn indien uw order direct wordt uitgevoerd op basis van de beschikbare orders in het orderboek (zal veelal het geval zijn bij markt orders).

Maker fees; welke van toepassing zijn indien uw order niet direct zal worden uitgevoerd en liquiditeit toevoegt aan het orderboek (zal veelal het geval zijn bij limiet orders).

Staffel

In de fee structuur van Bitvavo wordt gebruik gemaakt van verschillende staffels. Op deze manier wordt het uitvoeren van transacties steeds goedkoper naarmate u meer transacties heeft verricht over de afgelopen 30 dagen. In uw transactiegeschiedenis kunt u eenvoudig en snel terugvinden hoe hoog uw transactievolume over de afgelopen 30 dagen is en welke staffel op u van toepassing is.

Voorbeeld handelskosten

Stel, u wilt voor €1000 Bitcoin kopen. Hierbij gaan we uit van de maximale (taker) fee van 0,25%. €1.000 * 0,25% = €2,50 handelskosten. Dit betekent dat u voor €997,50 in Bitcoin heeft gekocht. De handelskosten worden direct verwerkt in de transactie.

Afronding

Omdat handelskosten in sommige gevallen tot onafgeronde bedragen kunnen leiden, kan het noodzakelijk zijn om de handelskosten af te ronden. Bitvavo ondersteunt betalingen in Euro tot 2 decimalen achter de komma en in digitale valuta tot 6 decimalen achter de komma. Indien u een betaling van een kleiner bedrag verschuldigd bent, zal dit omhoog worden afgerond.

Ter illustratie, indien u €0,073 aan handelskosten verschuldigd bent zal er €0,08 aan handelskosten worden afgeschreven.

Dit is de eerste manier om mee te doen aan de Bitcoin gekte en er geld mee te verdienen (of verliezen). Je hebt nu geld geïnvesteerd in Bitcoins of andere cryptogelden. Deze cryptocurrencies worden (als het goed is) steeds meer waard.
Wil je meer dan kun je ook beginnen met crypto minen, lending en trading. Bij investeren bewaar je het geld en hoop je uiteraard dat de koers gaat stijgen. Bij minen, lending en trading ga je zelf actiever aan de slag en kun je sneller geld verdienen (of verliezen).